Η Ελλάδα πρώτη στους Παγκόσμιους Τελικούς του 4×4 in Schools

Η ομάδα NewGen Motors από το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης κέρδισε την πρώτη θέση στους παγκόσμιους τελικούς του STEM εκπαιδευτικού προγράμματος 4×4 in Schools!
Αυτοί διενεργήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Γουόρικ στο Κόβεντρι της Αγγλίας, με την συμμετοχή 22 ομάδων από 14 χώρες. Την δεύτερη θέση στον κόσμο κέρδισε η ομάδα Vincera από την Μαλαισία και την Τρίτη θέση η ομάδα Xtreme-K από την Πορτογαλία.

Επίσης, η δεύτερη ελληνική ομάδα, Gravity Force από το ΓΕΛ Φυλής και το 1ο ΓΕΛ Μοσχάτου, κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Μηχανικής Κατασκευής 4×4 οχήματος. Ενώ, η ομάδα Diversus από την Κύπρο, κέρδισε το βραβείο Καινοτόμου Σκέψης.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Land Rover 4×4 in Schools, οι μαθητές σχεδιάζουν και δημιουργούν 4×4 οχήματα μικρής κλίμακας (ηλεκτρικά τηλεκατευθυνόμενα) και χρησιμοποιούν λογισμικό για να τα προγραμματίσουν (coding).

Τα οχήματα έχουν δυνατότητες παρόμοιες με κανονικών οχημάτων 4×4 και μπορούν να κατευθυνθούν εξ αποστάσεως για να διασχίσουν με επιτυχία μια “off road” απαιτητική πίστα αγώνων με πραγματικά εμπόδια.

Το πρόγραμμα πρωτοξεκίνησε το 2006 στην Αγγλία και από το 2015 υλοποιείται και σε άλλες 20 χώρες. Στην Ελλάδα διοργανώνεται σε πανελλήνιο επίπεδο από το 2016.

 

Ο Δημήτρης Πολυματίδης, εκπρόσωπος των STEM προγραμμάτων F1 και 4×4 in Schools στην Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: «Είναι υπέροχο το να δίνεις ευκαιρίες σε νέα παιδιά να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Τον Οκτώβριο του 2016 μια ομάδα μαθητών από την Θεσσαλονίκη κέρδισε την 1η θέση στο κόσμο στο πρόγραμμα F1 in Schools και πριν λίγες ημέρες με χαρά είδαμε μια ομάδα μαθητών από την Αθήνα να κερδίζει την 1η θέση στον κόσμο στο πρόγραμμα 4×4 in Schools. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς τους.

Οι επιτυχίες τους δημιουργούν προϋποθέσεις για την αξιοποίηση και στην Ελλάδα των προγραμμάτων F1 και 4×4 in Schools. Ειδικότερα, το 4×4 in Schools μπορεί να συμβάλει στην αναβάθμιση της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην χώρα μας και να ενθαρρύνει τα νέα παιδιά να εξετάσουν το ενδεχόμενο επαγγελματικής τους καριέρας στον τομέα της Μηχανικής, του Coding και των Νέων Τεχνολογιών. Ευχαριστώ όλους όσους βοηθούν σ’ αυτή την δύσκολη προσπάθεια».

 

Πηγή: newsauto.gr

IN.TE.SO. Team
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

INTESO.ORG
Logo