Η Ελλάδα συμμετέχει επίσημα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής IRO

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής – International Robot Olympiad (IRO) είναι ένας από τους 2 μεγαλύτερους ετήσιους διεθνείς ολυμπιακούς διαγωνισμούς ρομπότ για μαθητές.
Η Παράδοση του IROC Ξεκίνα το 1999 στη Ν. Κορέα και σήμερα χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης παγκόσμια για την ακεραιότητα, την εξέλιξη και της αξίες του.
το 2019 θα συμμετέχουν περισσότερες από 38 χώρες με την Ελλάδα να μπορεί να συμμετέχει ενεργά μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας όπου επιτεύχθηκε ύστερα από πολύμηνη συνεργασία του οργανισμού (για την Ελλάδα) INformation TEchnology SOciety (IN.TE.SO.) και του οργανισμού IROC της Ν.Κορέας.

Ο διαγωνισμός IRO απευθύνεται σε μαθητές όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 6 – 18 ετών.
Επίσημος φορέας για την διοργάνωση και την διεξαγωγή του διαγωνισμού στην Ελλάδα είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός INformation TEchnology SOciety – IN.TE.SO. με βασικό συνδιοργανωτή το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών


Αναφορικά το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών τελεί ήδη από αρχές του 2019 ουσιαστικό σταθμό οργάνωσης και σχεδιασμού για την διεξαγωγή του διαγωνισμού IRO , έχοντας εντάξει την οργάνωση υπό την αιγίδα του στο ‘Πάρκο επιστήμης και τεχνολογίας – Αυτοκινητοδρομίου Σερρών”

 

O διαγωνισμός θα διεξάγεται και θα στηρίζεται αποκλειστικά με εθελοντές σε όλα τα επίπεδα αναγκών , αποσκοπώντας σε ένα μακροχρόνια βιώσιμο αξιόπιστο μοντέλο συνεργασίας και υποστήριξης, καλλιεργώντας παράλληλα το πνεύμα του εθελοντισμού .

Βασικό μέλημα του οργανισμού αποτελεί η συμμετοχή των παιδιών να μην έχει καμιά οικονομική επιβάρυνση συμμετοχής ούτε για τους μαθητές ούτε για το σχολείο, επίσης για την συμμετοχή να μην υπάρχει περιορισμός στα υλικά κατασκευής .

Σύντομα θα αναρτηθούν περισσότερες λεπτομερειες .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν για πληροφορίες

 

 

Tags:

admin
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

INTESO.ORG
Logo