Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών στην Έκθεση Αθλητικής Ρομποτικής & Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο ΟΑΚΑ

Παράλληλα με τον Παγκόσμιο τελικό eSports WRC

Διεξάγεται αυτή την στιγμή στο ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ ο παγκόσμιος τελικός E-SPORTS WRC με έπαθλο ένα Toyota GR Yaris. Στον περιβάλλοντα χώρο φιλοξενείται η Έκθεση Αθλητικής Ρομποτικής, Ηλεκτρονικού και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Η επίσκεψή του έχει διπλή σημασία καθώς έχει προαναγγείλει την επίσημη θεσμοθέτηση των eSports σε προσεχές αθλητικό σχέδιο νόμου, πράγμα που θα αναβαθμίσει όλους τους παίκτες και θα αναγνωρίζονται πλέον οι τίτλοι που κατακτούν στα εθνικά πρωταθλήματα.

Ήδη προετοιμάζονται νέα δεδομένα για ένα ελληνικό πρωτάθλημα αγωνιστικής οδήγησης και σε αυτό το κομμάτι ήταν σημαντική και η παρουσία του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών στην Έκθεση Αθλητικής Ρομποτικής, Ηλεκτρονικού και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, που εξελίσσεται παράλληλα στον εξωτερικό χώρο.

Το πάρκο επιστήμης και τεχνολογίας του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών πραγματοποιεί έργο με διεθνείς διακρίσεις και μαζί με το Αυτοκινητοδρόμιο συμμετέχουν στην Έκθεση στον εξωτερικό χώρο του Ποδηλατοδρομίου, αναμένοντας να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και στον τομέα των eSports! Στην Ελλάδα τα eSports στην οδήγηση αυτοκινήτου έχουν ήδη μεγάλο κοινό που μπορεί να συντηρήσει με συμμετοχές ένα πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει η ίδια εικόνα στο κομμάτι των μοτοσυκλετών βέβαια όπου και οι τίτλοι είναι λιγότεροι, όπως και το ενδιαφέρον του κόσμου, πράγμα λογικό καθώς η εξομοίωση της οδήγησης μίας μοτοσυκλέτας απαιτεί διαφορετικό υπόβαθρο.

Οι 17 φορείς της Έκθεσης Αθλητικής Ρομποτικής, Ηλεκτρονικού και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού:

Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και νέων τεχνολογιών Κρήτης,

Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Μεσαράς,

Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Αγίου Νικολάου Κρήτης,

Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής HERO,

Οργανισμός Ρομποτικής EDUACT σε συνεργασία με το Mellon Lab,

Οργανισμός Ρομποτικής MAKERLAB,

Οργανισμός Ρομποτικής Build – Code – Play,

Technology and Robotics Academy,

Microstudies Robotics.

Mobile Technology.

Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου – Υπολογιστή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας,

Οργανισμός F1inschools, με τη συμμετοχή μαθητών από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αλίμου, το Αρσάκειο Εκάλης, την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή και τα Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου,

Ομάδα Prom Racing από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,

Ομάδα Centaurus Racing Team από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,

Information Technology Society, σε συνεργασία με την ομάδα esports του Πανσερραϊκού,

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών,

Ομάδα REM.


Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παρέλαβε αναμνηστικά και τοπικά προϊόντα των Σερρών και συνομίλησε με τους ανθρώπους του αυτοκινητοδρομίου, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για μεταγενέστερο χρόνο όπου θα συζητήσει εφ’ όλης της ύλης για τις τεράστιες ευκαιρίες που δημιουργεί το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ως η καλύτερη πίστα των Βαλκανίων και την καλύτερη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του από την Πολιτεία που πρέπει να στηρίξει περισσότερο το μεγάλο έργο που πραγματοποιεί ο Δήμος. Ήδη το Αυτοκινητοδρόμιο προωθεί τον αγώνα eSports – SRC:


Gregory
INTESO.ORG
Logo