24η Διεθνή ολυμπιάδα ρομποτικής IROC

Με νέες σημαντικές διακρίσεις για την ελληνική αποστολή που συμμετείχαν οι 4 Αθλητές Ρομποτικής® : Αναστάσιος Ξανθούλης,  Απόλλων Τσελέπης , Δήμητρα Μυλλή, Συμεών Μυλλύς, του ΜΓΣ Πανσερραϊκός ολοκληρώθηκε ο τελικός της Διεθνούς  Ολυμπιάδας Ρομποτικής, IROC 2022 στην Ταϊλάνδη .

Μετρώντας 24 χρόνια ιστορίας  το IRO είναι ο παλαιότερος θεσμός διαγωνιστικής ρομποτικής και ένας από τους πιο σημαντικούς και απαιτητικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως.

Η 24η διεθνής ολυμπιάδα ρομποτικής για το έτος 2022  έλαβε χώρα  11 με 16 Ιανουαρίου το 2023 στο Πουκέτ (Ταϊλάνδη) όπου εκεί η εθνική ομάδα Ελλάδος αποκόμισε 2 χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Οι διακρίσεις της ελληνικής αποστολής στην 24η Διεθνή  Ολυμπιάδα Ρομποτικής όπου ηγήθηκαν  ο  δημιουργός και έφορος του τμήματος αθλητικής ρομποτικής του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού Εμμανουήλ Τσελέπης, η Γεν.Γραμματέας Robotic Sports® και εκπρόσωπος Ευρώπης Μαρία Τσιαπαρίδου  και οι δυο καταξιωμένοι προπονητές του Πανσερραϊκού Γρηγόριος Καλογιαντσίδης  και Γεώργιος Μυλλής είναι το αποτέλεσμα του πάθους και της επιμονής των αθλητών ρομποτικής®  για μάθηση και διερεύνηση καινούριων πεδίων. Αυτή η όρεξη και το πείσμα τους, μας δίνουν την ελπίδα ότι οι ψηφιακές ικανότητες των νέων της χώρας μας, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της τεχνολογίας θέτουν τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους, μιας Ελλάδας που έχει την ελπίδα να μην μείνει παρατηρητής στην 4η βιομηχανική επανάσταση αλλά και έχει και τη δυνατότητα  να ηγηθεί .

Η Ελλάδα συμμετέχει επίσημα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής IROC από το 2018, έχοντας μέχρι σήμερα κατακτήσει 7 μετάλλια και 4 θέσεις στην πρώτη δεκάδα.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους όσοι  εργάστηκαν σκληρά για αυτές τις κατακτήσεις. Ο IRO Hellas – INTESO θα συνεχίσει να αναδεικνύει τη σημασία της Αθλητικής  Ρομποτικής® ως εμπνευστής και να προπονεί  τους νέους  και να εκπαιδεύει τους προπονητές  της χώρας μας ανοίγοντας τον δρόμο στην Αθλητική Ρομποτική ®  όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη με κεντρικό σύμμαχο τον ΜΓΣ Πανσερραϊκό .

Tags:

IN.TE.SO. Team
INTESO.ORG
Logo