Επίσκεψη ξένων μαθητών-Erasmus

Επίσκεψη ξένων μαθητών-πρόγραμμα Erasmus στο μοναδικό κέντρο Αθλητικής Ρομποτικής (Robotic Sports) στα Βαλκάνια
Μαθητές και καθηγητές από τρεις ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Τουρκία) υποδέχθηκε στο Αυτοκινητοδρόμιο της πόλης ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.
Αντικείμενο του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος «From Chalk to STEM» (στην υλοποίηση του οποίου συμμετέχει το οικείο 2ο Γενικό Λύκειο) η μετάβαση από την εκμάθηση στον πίνακα της τάξης με την κιμωλία στα πεδία που έχουν να κάνουν με τις φυσικές επιστήμες και την διείσδυση στην Τεχνολογία, την Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM-Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Να σημειωθεί ότι το “STEM” είναι μια προσέγγιση στην Εκπαίδευση που σχεδιάζεται, ώστε στη διδασκαλία των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών, που είναι ζωτικής σημασίας για μια βασική κατανόηση του σύμπαντος, να εισαχθούν οι Τεχνολογίες και η Επιστήμη των Μηχανικών, που αποτελούν για τον άνθρωπο τα μέσα αλληλεπίδρασης με το σύμπαν.

Η επίσκεψη των 26 μαθητών και των 11 καθηγητών από την Γαλλία, Ισπανία και τη γείτονα Τουρκία στο μοναδικό Αυτοκινητοδρόμιο της χώρας κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, καθώς εκεί διοργανώνεται και πραγματοποιείται κάθε χρόνο η «Ακαδημία Μηχανικών» με τη συμμετοχή της μαθητιώσας νεολαίας, ενώ λειτουργεί και το μοναδικό στα Βαλκάνια-κέντρο Αθλητικής (Robotic Sports) και εκπαιδευτικής ρομποτικής σε συνεργασία με τον INTESO .

Έτσι, μετά την υποδοχή και την ξενάγησή τους, τα παιδιά (που θα φιλοξενηθούν στις Σέρρες επί πενθήμερο) παρακολούθησαν σεμινάριο ρομποτικής και γνώρισαν τον εξειδικευμένο προσομοιωτή οδήγησης που διαθέτει το Αυτοκινητοδρόμιο.

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις του προγράμματος θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με επίσκεψη στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών, στο 2ο Γενικό Λύκειο της πόλης, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης και του νομού μας.

Τέλος, στην υλοποίηση του προγράμματος για την επιτυχή έκβασή του συνδράμουν ο Συμεωνίδης Αναστάσιος-δ/ντης του 2ου ΓΕΛ, οι εκπαιδευτικοί Μανούκη Νόνη, Τσιαούση Κωνσταντινιά, Ζουρνατζή Σουλτάνα, Κουταντώνης Σταύρος, Ταχτσίδου Γεσθημανή, Τσαλμπούρης Χρήστος, ενώ υπεύθυνος του προγράμματος Erasmus είναι ο Αγγειοπλάστης Αθανάσιος.

Module cannot be rendered as the requested content is not (longer) accessible. Contact the administrator to get access.
Gregory
INTESO.ORG
Logo