Διάκριση για την Ελλάδα με χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής (IROC2020) στη Νότια Κορέα.

Ανάμεσα σε 520 συμμετοχές η Ελληνική ομάδα ρομποτικής Plaisiobots  εντυπωσίασε την Ν.Κορέα  με την εξαιρετική της παρουσία στην Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής IRO 2020.

Οργανισμός IN.TE.SO. ως εκπρόσωπος του IROC (Διεθνής Επιτροπή Ολυμπιάδας  Ρομπότ) για την Ελλάδα – ΙRO Hellas,  δηλώνει   επίσημα και με υπερηφάνεια ότι η Ελληνική ομάδα «Plaisiobots»  κατέκτησε την πρώτη θέση λαμβάνοντας το πρώτο ελληνικό  χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία creative IRO2020 .

Την ομάδα Plaisiobots  αποτέλεσαν οι :

Μαθητές :

Αγγελοπούλου Ίριδα,

Ρεντζής  Χρίστος,

Κωτσικόπουλος Αλκιβιάδης,

Ηλιάδη Βασιλική

Mentor :

Ιασων-Σταυρος Σομογλου

Προπονητής :

Βουτυράκου Διαλεκτή Αθηνά

Η 22η Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομπότ IRO2020 πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2020 (Πέμπτη) έως 13 Δεκεμβρίου 2020 (Κυριακή) με  520 συμμετοχές από έξι χώρες, όπου προκειμένου να μην χαθεί καμία ημερομηνία από την ιστορική συνέχεια και κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω Covid-19 πραγματοποιήθηκε σε ζωντανή σύνδεση με τους κριτές στην Ν.Κορέα.

Οι μαθητές μας κλήθηκαν να διαγωνιστούν και να προγραμματίσουν φέτος με θέμα ‘Robot the Future Transportation’ με  έναν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, όπου η Ελληνική ομάδα με την μοναδική και πρωτότυπη προσέγγιση της κατέκτησε την πρωτιά αφήνοντας δεύτερη και τρίτη θέση  στη Ν.Κορέα και τη Ρωσία αντίστοιχα, οι οποίες αποτελούν δύο πολύ  σημαντικούς αντιπάλους με μεγάλη και πολυετή εμπειρία και προπαντός με ιδιαίτερη στήριξη από τις χώρες τους.

Η νίκη της Ελληνικής ομάδας Plaisiobots αποτελεί κίνητρο για συνέχεια και για εμάς που η δράση μας πλαισιώνεται αφιλοκερδώς από την ομάδα SERI (STEM, Engineering, Robotics, Informatics: seri.cs.uth.gr) του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και την Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση STEM (Ε3STEM: e3stem.edu.gr ),  όπου πέρα από την προσπάθειά μας ως ομάδα  για τη διεκδίκηση μίας καλής θέσης στην παγκόσμια κατάταξη, βασική επιδίωξή μας αποτελεί η σύνδεση της ρομποτικής με τον αθλητισμό μιας και αυτά τα παιδιά δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τους αθλητές που προπονούνται καθημερινά προσπαθώντας να αποκτήσουν  νέες δεξιότητες ώστε να διαγωνιστούν .

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πολύτιμο χορηγό της ομάδας ΠΛΑΙΣΙΟ που υποστήριξε την συμμετοχή της ομάδας και συνέβαλε στην πραγματοποίηση του ονείρου αυτής της άξιας Ελληνικής ομάδας!

 

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του Δ.Σ.  INformation TEchnology SOciety.

O Πρόεδρος

Τσελέπης Εμμανουήλ

Tags:

admin
INTESO.ORG
Logo