Απονομή χρυσών μεταλλίων της Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής – I.R.O.

Την Κυριακή 06/06/2021 είχαμε την χαρά να παραβρεθούμε στην απονομή των χρυσών μεταλλίων της Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής – I.R.O. ,στους μαθητές της Ελληνικής ομάδας «Plaisiobots», την οποία έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, μια ημέρα ορόσημο για την τον αθλητισμό και την ρομποτική!

Σε ανάρτησή του στα Social media, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει σχετικά:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση απένειμα τα χρυσά μετάλλια της Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής I.R.O. στην Ελληνική ομάδα, τους «Plaisiobots», και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αυτά τα εξαιρετικά και ταλαντούχα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, που έκαναν παγκοσμίως γνωστή την Ελλάδα και εμάς υπερήφανους.

Η Ίριδα Αγγελοπούλου, η Βασιλική Ηλιάδη, ο Aλκιβιάδης Κωτσικόπουλος και ο Χρίστος Ρεντζής, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας, Διάνας Βουτυράκου και του βοηθού της, Ιάσονα Σόμογλου, υποστηρίχθηκαν από την εταιρία ΠΛΑΙΣΙΟ Computers.

Διαγωνίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής I.R.O. στο Daegu της Νότιας Κορέας.

Χάρις στη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους, κατασκεύασαν το «Buddy the Cane» (ένα ρομποτικό μπαστούνι, που απευθύνεται και διευκολύνει την καθημερινότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης) και ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου!

«Θαυμάζω τον νέο κόσμο που συνδιαμορφώνεται και το πώς λειτουργείτε ως ομάδα, όπως οι αθλητικές αξίες ορίζουν,» τους επισήμανα, πέρα από τα συγχαρητήρια, τα μπράβο και την προτροπή για αντίστοιχους στόχους και περαιτέρω εξέλιξη, ώστε να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση στην κοινωνία μας και να συνεχίσουμε να επιτυγχάνουμε διακρίσεις τέτοιας εθνικής σημασίας.

Τους ενημέρωσα, επιπλέον, ότι γι’ αυτό τον «νέο κόσμο» με τα ταχέως εξελισσόμενα e-sports και Robot Sports – «Αθλητική Ρομποτική», όπου μόνο ο Πανσερραϊκός με την υποστήριξη του ΙΝ.ΤΕ.SΟ.- IROC Hellas διατηρεί αντίστοιχο τμήμα από τα αθλητικά σωματεία της χώρας μας και γενικά τον «άλλο αθλητισμό», ετοιμάζουμε σχέδιο νόμου, ώστε ως Πολιτεία να επενδύσουμε και να βρεθούμε στην πρωτοπορία των παγκόσμιων εξελίξεων, διαμορφώνοντας το νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέψει την συντεταγμένη εξέλιξή τους και στη χώρα μας».

Εμείς ως INTESO & IRO Hellas, Μένουμε «πιστοί» στο όραμα μας με στρατηγικούς συνεργάτες το Υπουργείο Αθλητισμού, τον Πανσερραϊκό και τα Ελληνικά πανεπιστήμια , ώσπου να αναγνωριστεί και επίσημα η ρομποτική ως ένα (άλλο) άθλημα φέρνοντας την ακαδημαϊκή γνώση στην αρένα, καταξιώνοντας εφάμιλλά με τους αθλητές και την ακαδημαϊκή γνώση όπου τόσο έχουμε ανάγκη ως χώρα αλλά προπαντός ως ανθρωπότητα !

 

Module cannot be rendered as the requested content is not (longer) accessible. Contact the administrator to get access.

 

Tags:

Gregory
INTESO.ORG
Logo