3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEAM Κρήτης

Στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου, ο Οργανισμός IN.TE.SO. συνδιοργανώνει το *3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M Κρήτης*, μαζί με το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης, την αιγίδα του Δήμου Σερρών και την υποστήριξη του Ομίλου ΙΤΑ. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, έχοντας ως στόχο τη γνωριμία και ενημέρωση του κοινού, όσον αφορά την εκπαιδευτική ρομποτική, τις Θετικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες με επίκεντρο το S.T.E.A.M. (Science, Technology, Engineering, Arts, Math), όπως και την ανάδειξη της νεανικής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, με γνώμονα τη Βιωματική (δια βίου) Μάθηση, καθ’ όλη την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου, καθώς το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν:

  • Workshops για παιδιά και ενήλικες (τουλάχιστον 100 εργαστήρια).
  • Παρουσιάσεις διαγωνισμών και πρωτάθλημα ρομποτικής για παιδιά και ενήλικες.
  • Εκθέσεις και Επιδείξεις στον περιβάλλοντα χώρο.
  • Πληθώρα παράλληλων δραστηριοτήτων.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα, φορείς και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, με σκοπό τη δημιουργία παρουσιάσεων, επιδείξεων και ενημερωτικών ημερίδων προς το Κοινό.

 

Gregory
INTESO.ORG
Logo