Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών πατάει… γκάζι για απογείωση!

 

Ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Δημοτική Πρωτοβουλία του Θεόδωρου Αραμπατζή, Βασίλης Παπαβασιλείου μιλά αποκλειστικά στο OTAVOICE και τον Βασίλη Περδικίδη για τους ρυθμούς ανάπτυξής του και τις νέες προκλήσεις που έρχονται!
Το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών αποτελεί τη μοναδική πίστα στη χώρα αλλά και στη Βαλκανική η οποία πληροί απολύτως τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας (FIΜ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), για διεξαγωγή αγώνων κατηγορίας μέχρι Formula 3. Κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί μεγάλα event, βάζοντας τις Σέρρες και την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα ανάπτυξης, όπως παραδέχεται και ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Δημοτική Πρωτοβουλία του Θεόδωρου Αραμπατζή, Βασίλης Παπαβασιλείου στο OTAVOICE ενώ μας αποκαλύπτει τα επόμενα βήματα προκειμένου το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών να βρίσκεται μονίμως στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Πρόεδρε καταφέρατε να αντιστρέψετε ένα αρνητικό κλίμα και να εκτοξεύσετε το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών σε εποχή κρίσης σε καλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Με καινοτόμες παρεμβάσεις στο Αυτοκινητοδρόμιο και την συνεργασία που αναπτύχθηκε με την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας-Σερρων και εντός των ημερών Διεθνές Πανεπιστήμιο) καταφέραμε θετικά αποτελέσματα. Ήδη από το καλοκαίρι υπάρχει Σύμφωνο συνεργασίας με το Μηχανολογικό Τμήμα του ΤΕΙ και πιστεύουμε σε ραγδαία εξέλιξη του χώρου των φοιτητών και των καθηγητών.

-To επόμενο βήμα;

Ένα νέο Σύμφωνο συνεργασίας θα υπογραφεί με την μη κερδοσκοπική εταιρεία IN.TE.SO η οποία ασχολείται με την ρομποτική αυτοκινήτου και συμβάλει στην ενίσχυση της προώθησης της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας STEM. Αυτή η συμφωνία θα είναι ένα σημείο αναφοράς αλλά και εφαλτήριο για να αναδειχθούν οι Σέρρες ως πόλη καινοτομίας και τεχνολογίας ώστε να ωφεληθεί ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων στην πόλη αλλά και στην χώρα μας. Το Αυτοκινητοδρόμιο θα καταστεί ο χώρος-έδρα ρομποτικών αγωνιστικών εκδηλώσεων. Είμαστε έτοιμοι για την δημιουργία innovation studio με έμφαση στα ρομποτικά ενισχυμένα οχήματα με προγράμματα της Lego education.

-Μόλις παραλάβαμε το καλαντάρι του 2019 από την κ. Χρύσα Γιαννισλή και διαπιστώσαμε πληρότητα 100%!

Είναι πλήρες όσον αφορά τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, υπάρχουν μόνο οι καθημερινές κατά τις οποίες η χρήση πίστας είναι ελεύθερη έναντι αντιτίμου για προπόνηση, το οποίο έχει καθοριστεί για τους χρήστες μηχανών στα 45ευρω, αυτοκινήτου 55ευρω και για τους δημότες Σερρών, επειδή το Αυτοκινητοδρόμιο είναι Δημοτική επιχείρηση και ο Δήμος βοηθάει τα μέγιστα τον χώρο με σεβασμό στους πολίτες μόνο 25 ευρώ ημερησίως.

-Είδαμε καινούργια φωτιστικά για την σήμανση των στροφών κ. πρόεδρε όπως στις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος που παρακολουθούμε grand prix.

Είμαστε στην φάση δοκιμών φωτιστικών ειδικού τύπου για πίστες που σημαίνει αναβάθμιση σε μεγάλο βαθμό και συναντάμε μόνο σε διεθνή Αυτοκινητοδρόμια. Ο χώρος πληροί όλους τους όρους ασφαλείας του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ,είναι πιστοποιημένο και αδειοδοτημένο και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την πρόσφατη άστοχη τοποθέτηση του προέδρου της ΟΜΑΕ κ.Μιχελακάκη ότι «δεν υφίσταται στην Ελλάδα αθλητικός χώρος για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό»! Προφανώς ότι δεν είναι στην Αθήνα δεν υπάρχει στην Ελλάδα για κάποιους! Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών φιλοξενούνται αγώνες του Παγκοσμίου του Πανευρωπαϊκού ,του Βαλκανικού και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος!

-Επενδύετε συνεχώς στον χώρο κ.πρόεδρε;

Όντως ,αγοράστηκε η καινούργια εξέδρα των 1200 καθήμενων ,η οποία θα εγκατασταθεί εντός του Φεβρουαρίου σε σημείο ώστε ο θεατής να έχει ορατότητα στις 14 από τις 16 στροφές του Αυτοκινητοδρομίου. Έχουν τοποθετηθεί ήδη δύο κάμερες επάνω 360 μοιρών οι οποίες έχουν την δυνατότητα να μπλοκάρουν ένα όχημα και να το ακολουθούν σε όλη την πίστα και υπάρχει μια πρόταση να τοποθετηθούν άλλες 14 με τις οποίες θα «κλειδώσουν» όλα τα Κ ώστε ο χειριστής των φωτιστικών όπως και οι αγωνοδίκες και ο αλυτάρχης κάθε εκδήλωσης να έχουν άμεση εικόνα των τεκταινομένων κατά την διάρκεια ενός αγώνα!

Βασίλειος Περδικίδης

Πηγή: otavoice.gr

 

Gregory
INTESO.ORG
Logo