Στις Σέρρες τρέχουν στον δρόμο του μέλλοντος

Στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, το μοναδικό των Βαλκανίων και στην θερινή ακαδημία μηχανικών εκπαιδεύονται οι νέοι μηχανικοί και πιθανόν κατασκευαστές και εφευρέτες, που θα τρέξουν τα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Στην 4η θερινή ακαδημία μηχανικών νέα παιδιά εκπαιδεύονται για να γίνουν μηχανικοί. Όπως εξηγεί ο Γιώργος Μίχος, Διευθύνων Σύμβουλος αυτοκινητοδρομίου Σερρών, στο επίκεντρο της 4ης χρονιάς λειτουργίας της ακαδημίας είναι η ηλεκτροκίνηση. Έπειτα από πέντε ημέρες διδασκαλίας αύριο θα γίνει βράβευση της Formula 1 Schools,όπου συμμετέχουν μαθητές των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης και φοιτητές.

Ο Μανώλης Τσελέπης, καθηγητής τεχνολογικών αθλημάτων, διδάσκει τους υποψήφιους μηχανικούς τις νέες προοπτικές του κλάδου. «Κοιτούμε το μέλλον όλων των κινητήρων εσωτερικής καύσης, που πρόκειται να αντικατασταθούν από νέους ηλεκτροκίνητους».

Πολλές πατέντες στο εξωτερικό έχουν εφευρεθεί από Έλληνες, κυρίως νέους ανθρώπους, που αναζήτησαν μια ευκαιρία να διακριθούν στην αυτοκινητοβιομηχανία και να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μεταφέροντας την τεχνογνωσία.

Πηγή: ertnews.gr

IN.TE.SO. Team
INTESO.ORG
Logo