Ο Οργανισμός IN.TE.SO. συμμετείχε στην 12η Αστροβραδιά

 

Ο Οργανισμός IN.TE.SO. συμμετείχε με τις δράσεις του στην 12η Αστροβραδιά που πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Αυγούστου 2018 στην Ανω Βροντού Σερρων, με ένα πλούσιο πρόγραμμα τεχνολογικών ενημερωτικών και ψυχαγωγικών παρουσιάσεων.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου έγιναν παρατηρήσεις με ηλιακό τηλεσκόπιο, ουρανογραφία, παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, επιδείξεις ρομποτικών κατασκευών και ολογραφική παρουσίαση πλανητών. Κεντρικός ομιλητής στη φετινή «Αστροβραδιά» ήταν ο Σταύρος Αυγολούπης, καθηγητής αστρονομίας του ΑΠΘ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Το «περί Ουρανού» του Αριστοτέλη με την ματιά της σύγχρονης αστρονομίας». Όλη η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στους «17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης», υπό την αιγίδα της UNESCO.

Με μεγάλη μας τιμή παρουσιάζουμε τις δράσεις μας στην “12η Αστροβραδιά”.

 

Παίζοντας Μουσική. Παρουσίαση δημιουργικών τρόπων επικοινωνίας με τους Η/Υ.
Το βασικό στοιχείο που κάνει ιδιαίτερη τη μουσική, είναι η ελευθερία και η αμεσότητα για ένα νέο, μοναδικό και όμορφο δημιούργημα,
χρησιμοποιώντας μόνο τις νότες και τη φαντασία. Το ίδιο παρατηρούμε ότι ισχύει στις επιστήμες και στο συνδυασμό τους.
Κατασκευάσαμε λοιπόν ένα μουσικό όργανο από λαχανικά, το πατατόφωνο, ένα πιάνο από πατάτες που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους!!!

 

Εκτυπωτής Laser χαρακτικής. Παρουσίαση 3d Laser Printer
Κάνουμε επίδειξη λειτουργίας ενός εκτυπωτή laser χαρακτικής
Έχοντας τις βασικές χειριστικές γνώσεις, είναι εφικτή η εγχάραξη μιας σκληρής επίπεδης, κυλινδρικής ή άλλου είδους επιφάνειας .
Σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους.


 

EV3 ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ Σύστημα Διαλογής. Παρουσίαση ρομποτικό σύστημα χρωματικής διαλογής με το EV3.
Η χρήση των ρομποτικών συστημάτων γίνεται με σκοπό τη διευκόλυνση του ανθρώπινου είδους και την διεκπεραίωση εργασιών οι οποίες θα
ήταν αποτρεπτικές, επικίνδυνες, ανθυγιεινές ή απλά αδύνατες από τον ίδιο τον άνθρωπο.
Στο παράδειγμα μας θα δείτε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα διαλογής, το οποίο έχει εφαρμογές σε όλες τις πτυχές της καθημερινής,
οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής.

 

Ρομποτικό Αυτοκίνητο. Παρουσίαση mBot σύστημα σε line following.
Μια δράση που ενθουσίασε τους μικρούς μας επισκέπτες , είναι η παρουσίαση ενός ρομποτικού οχήματος mBot με πολλαπλές δυνατότητες.
Είχαν την ευκαιρία να μάθουν πως λειτουργεί το όχημα και πόσο σημαντική για την υλοποίηση και λειτουργία του, είναι η σύνδεση του
υλικού (hardware), και η ανάπτυξη του λογισμικού (software).
Σε όλους τους μικρούς μας μηχανικούς , δόθηκε δώρο ένα kit WeDoMascot για να ξεκινήσουν τη δική τους κατασκευή.

 

Ολόγραμμα. Παρουσίαση 3D απεικόνιση πλανητών 50.
Παρουσιάσαμε έναν τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να φέρει κοντά του, αστέρια του γαλαξία μας που απέχουν εκατομμύρια έτη φωτός!
Δημιουργήσαμε μια ολογραφική απεικόνιση πλανητών 50’’ !! Αναμφισβήτητα μια μοναδική εμπειρία.

 

IN.TE.SO. Team
INTESO.ORG
Logo