Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικών Αθλημάτων FIRA

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ρομποτικων Αθλημάτων (FIRA) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα της ρομποτικής μέσω των διαγωνισμών ρομποτικής. Οι διαγωνισμοί της FIRA προσφέρουν στους ερευνητές συναρπαστικά προβλήματα και προωθούν την εκπαίδευση STEM μέσω της ρομποτικής.

Η FIRA είναι η παλαιότερη διοργάνωση ποδοσφαίρου ρομπότ στον κόσμο, ιδρύθηκε από τον καθηγητή Jong-Hwan Kim του KAIST στην Κορέα το 1996 και έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη διοργάνωση ρομποτικής, με στόχο τη χρήση των αθλημάτων ως προκλήσεις στη ρομποτική.

Η FIRA περιλαμβάνει επίσης τον διαγωνισμό FIRA Air για αυτόνομα Drones, τον διαγωνισμό FIRA Challenge για έρευνα στη ρομποτική με κοινωνικά οφέλη, όπως τα ρομπότ αναζήτησης και διάσωσης στις πόλεις, το FIRA Youth για την επόμενη γενιά ερευνητών και τον διαγωνισμό FIRA SimulCup, όπου οι πραγματικοί διαγωνισμοί ρομπότ διοργανώνονται και κρίνονται ταυτόχρονα σε διάφορες τοπικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται παγκοσμίως. Το 2018, ο FIRA RoboWorld Cup πραγματοποιήθηκε στο Tai Chung, στην Ταϊβάν, και προσέλκυσε περισσότερους από 1.200 συμμετέχοντες.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός IN.TE.SO. αναζητώντας συνεχώς νέες λύσεις στην εκπαίδευση και στην παιδεία των νέων, επικεντρώνεται στην εξερεύνηση καινοτόμων τρόπων για την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, με στόχο την παροχή μιας πιο εμπλουτισμένης και διαδραστικής εμπειρίας μάθησης με νέες τεχνολογίες και καινοτόμες λύσεις που μπορούν να ενισχύσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης. Ο IN.TE.SO. είναι ανοιχτός σε νέες συνεργασίες με φορείς από όλο τον κόσμο.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός IN.TE.SO. και η Διεθνής Ομοσπονδία Ρομποτικων Αθλημάτων (FIRA) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, όπου ο IN.TE.SO. από την 1η Ιανουαρίου 2020 απότελεί τον πρώτο εκπρόσωπο της FIRA στην Ελλάδα.

Αυτή η συνεργασία επιτρέπει την ανταλλαγή ιδεών και την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων, ενισχύοντας έτσι την παγκόσμια κοινότητα της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας. Το μνημόνιο συνεργασίας με την Ομοσπονδία FIRA είναι ένα πολυ σημαντικό βήμα για την προώθηση της αθλητικής ρομποτικής στη χώρα μας.

admin
INTESO.ORG
Logo