Ερευνά τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου

Ο Δημήτρης Πανταζής είναι καθηγητής στο McGovern Institute του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των Ηνωμένων Πολιτειών και επικεφαλής Εργαστηρίου Μαγνητοεγκεφαλογραφίας του Απεικονιστικού Κέντρου Martinos. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη λειτουργία του εγκεφάλου και τη Μαγνητοεγκεφαλογραφία.

Κατάγεται από τις Σέρρες. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάστηκε ως ερευνητής και αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, ενώ από το 2010 συνεχίζει τις έρευνές του στο Πανεπιστημίου ΜΙΤ. Το εργαστήριο μαγνητοεγκεφαλογραφίας, παρέχει πρόσβαση στον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου, διαγιγνώσκοντας την επιληψία, εντοπίζοντας όγκους του εγκεφάλου, στην κατανόηση της διάσπασης προσοχής αλλά και παρέχοντας τη δυνατότητα διάγνωσης του αυτισμού.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς ερευνητές στο χώρο των νευροεπιστημών και έχει περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και συνεδριακές εργασίες μεταξύ των οποίων στα Nature Neuroscience, Proceedings of the National Academy of Sciences και NeuroImage.

Εύρος της δουλειάς του έχει παρουσιαστεί στα Scientific American Mind Magazine, Boston Magazine, στην αρχική σελίδα του ιστότοπου του MIT, αλλά και στα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Gregory
INTESO.ORG
Logo