Ανεξάρτητος: 1st BrainPop FESTIVAL 2018 στις Σέρρες

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Πέμπτη 27/12 από τον οργανισμό INformation TEchnology SOciety το IN.TE.SO. 1 st BrainPop FESTIVAL 2018, με θέμα τη Τεχνολογία και την Αθλητική Ρομποτική, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Διοικητήριο Σερρών).

Στο Φεστιβαλ πήραν μέρος πολλοί μαθητές που έκαναν επίδειξη των ρομποτικών κατασκευών που δημιούργησαν.
Σκοποί του BrainPOP Festival είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές:

  • Η ανάδειξη της πόλης μας ως πόλη τεχνολογίας και καινοτομίας.
  • Η δημιουργία καταξίωσης και προβολής των νέων όλων των ηλικιών.
  • Η δυνατότητα προβολής τεχνολογίων των επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του IN.TE.SO. Τσελέπης Εμμανουήλ απευθύνει Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές του IN.TE.SO. που κινητοποιήθηκαν άμεσα και διέθεσαν χρόνο και ενέργεια για την υλοποίηση της εκδήλωσης.

● όσους συμμετείχαν:

− το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την παραχώρηση της αίθουσας
− τον OΜΙΛΟ UNESCO ΣΕΡΡΩΝ για την παραχώρηση της αιγίδας
− τον Δρ. Χατζηκακίδη Δημήτριο για την επιστημονική του υποστήριξη

● τους χορηγούς :

− ΘΕΡΜΗ ΣΕΡΡΩΝ
− ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ
− ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
− ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΝΕΚΤΑΡ ΚΟΥΡΤΙΔΗ

● τους εκθέτες και ομιλητές:

Λίνδα Κωνσταντίνο, ιδρυτή της Eduk8 και επίσημο αντιπρόσωπο της LEGO® Education σε Ελλάδα και Κύπρο για την παρουσίαση της νέας εκπαιδευτικής πρότασης της LEGO® Education, Coding Express.
Μαρκόπουλο Πρόδρομο, συνεργάτη της Eduk8 και πιστοποιημένο εκπαιδευτή της LEGO Education για την Ελλάδα και Κύπρο, για την παρουσίαση μοντέλων σύγχρονης εκπαίδευσης μέσω του παιχνιδιού. − Σωτήρη Μανδηλιώτη, ΕΚΦΕ Σερρών για την παρουσίαση του AR Sandbox επαυξημένης πραγματικότητας
Αναγνωστίδου Μαρία, εκπαιδευτικό του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών και τον μαθητή Δημήτρη Μονόχειρ, για την παρουσίαση εκπαιδευτικής πλατφόρμας εκμάθησης προγραμματισμού μέσα από εξ’ αποστάσεως μαθήματα (MOOC)
Optiland, για την παρουσίαση της τεχνολογίας του internet μέσω οπτικής ίνας.

Ευχαριστίες και στο τμήμα Σερρών του ΕΕΣ για την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης και το myselvi.gr για την δημοσιογραφική παρουσίαση.

Ενα μεγαλύτερο ευχαριστώ από καρδιάς στους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, στους μικρούς μας συμμετέχοντες που μας εντυπωσίασαν με την ενέργεια, τις ιδέες, την συνεργασία και αφοσίωσή τους ώστε να μας παρουσιάσουν τις ρομποτικές κατασκευές και τις προγραμματιστικές τους ικανότητες.

ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου και καλούμε όλους, να συμμετέχετε στην εκδήλωση και την μετεξέλιξη του IN.TE.SO. BrainPop FESTIVAL , σε ένα θεσμό που μπορεί να αναδείξει την Πόλη μας ως πόλη Τεχνολογίας και Καινοτομίας

πηγή: anexartitos.gr

IN.TE.SO. Team
INTESO.ORG
Logo